Wij houden het graag duidelijk: easyEnergy geeft de inkoopprijzen met een vaste opslag 1-op-1 aan jou door en maandelijks betaal je 5,00 euro per aansluiting vaste leveringskosten.
Loopt je contract nog tot 12 maanden door? Wij regelen je overstap op de door jou opgegeven datum.
Bij andere aanbieders moet je vaak betalen als je weggaat. Wij geloven dat je als onze klant niet meer weg wilt. En wil je toch weg, bij ons is opzeggen gewoon gratis.
Net als andere energiebedrijven kopen wij in op de beurs. Het grote verschil is dat wij deze inkoopprijs 1-op-1 doorgeven aan jou.
Je energierekening bij easyEnergy is als volgt opgebouwd:
Op je energierekening worden dus ook kosten in rekening gebracht die voor élke energieleverancier verplicht zijn. Dit zijn onder andere:
De tarieven van stroom veranderen per uur, de prijzen voor gas per dag. Een overzicht van de actuele en historische inkooptarieven per kWh (stroom) en m3 (gas) vind je op de pagina Energietarieven.
Energieprijzen zijn continu in beweging. Hierdoor kan de energieprijs het ene uur voor stroom en de ene dag voor gas goedkoper of duurder zijn dan het andere uur en de andere dag. Door te verbruiken op de gunstige prijsmomenten kun je extra besparen op energiekosten. Doe je dat niet, dan ben je vaak nog steeds goedkoop ten opzichte van vaste energietarieven.
Wij kunnen jou een goede prijs bieden, omdat we de kosten laag houden. We hebben bijvoorbeeld geen dure kantoorpanden, voetbal sponsordeals of grote callcenters. We zijn een kleine organisatie met een online dienstverlening en hebben ons product zelf ontwikkeld en geautomatiseerd. Hierdoor leveren we blijvend goedkope energie en hoef jij nooit meer over te stappen.
Elke dag kopen we precies de hoeveelheid gas en groene stroom in die onze klanten nodig hebben. Dat kunnen wij doen, doordat al onze klanten een slimme meter hebben.
Net als alle andere energieleveranciers in Nederland koopt easyEnergy haar energie in op de Europese Gas- en Elektriciteitsmarkt. Het grote verschil is echter dat easyEnergy deze inkoopprijs één-op-één doorgeeft aan haar klanten. Zo weet de klant precies wat hij betaalt, nu én in de toekomst.
Meer informatie vind je hier.
Je mag ons daarnaast altijd houden aan onze andere beloftes:
Wij zien uiteraard zelf geen nadelen in het afnemen van energie via easyEnergy.
Het is wel noodzakelijk dat je huis beschikt over een slimme meter; het ‘nadeel’ zou kunnen zijn dat je die nog niet hebt. Mocht dat zo zijn, dan kun je die slimme meter aanvragen via je netbeheerder. Een ander nadeel zou kunnen zijn dat de variabele leveringstarieven kunnen stijgen en dat je daardoor twijfelt tussen energie vast of variabel kiezen.
Mocht je geen gebruik meer willen maken van easyEnergy, kan je natuurlijk altijd direct kosteloos opzeggen.
Om onze hoge servicestandaard voor onze klanten te kunnen garanderen en handhaven, richten wij ons met onze verkoop alleen actief op consumenten. Ben je ondernemer, of verbruik je meer dan 10.000 kWh stroom en/of 5.000 m3 gas en wil je energie inkopen volgens hetzelfde principe? Kijk dan eens op de site van NieuweStroom.
Volgens onze gegevens heeft u geen stroom aansluiting, neem contact op met onze klantenservice, dan helpen wij jou verder.
Om onze hoge servicestandaard voor onze klanten te kunnen garanderen en handhaven, richten wij ons met onze verkoop alleen actief op consumenten. Ben je ondernemer, of verbruik je meer dan 10.000 kWh stroom en/of 5.000 m3 gas en wil je energie inkopen volgens hetzelfde principe? Kijk dan eens op de site van NieuweStroom.
Volgens onze gegevens heeft u geen gas aansluiting, neem contact op met onze klantenservice, dan helpen wij jou verder.
Als je woont of werkt op dit adres, ontvang je het belastingvoordeel van € 631,39 op de energiebelastingen die de overheid heft per woonadres. Wij verrekenen dit belastingvoordeel maandelijks met je voorschotsbedrag.
Als je overstapt van je huidige energieleverancier naar ons, kies dan "Ik stap over”. Ga je verhuizen, heb je nog geen energiecontract, is je huidige leverancier failliet of zit je vanwege een andere reden zonder energieleverancier kies dan voor 'Overig'.
Vul bij 'Ingangsdatum' de einddatum van het contract bij je huidige leverancier in. We zeggen je huidige contract per de door jou ingevulde datum op.
We kunnen niet controleren of dit daadwerkelijk de einddatum van je contract is. Zorg dus dat je deze datum goed controleert. Zo voorkom je een vroegtijdige overstap en eventuele boetes bij je huidige leverancier.
Wanneer je huidige contract direct opzegbaar is en je zo snel mogelijk naar easyEnergy wilt overstappen: selecteer dan een datum naar keuze. Houd er rekening mee dat we altijd de wettelijke overstaptijd in acht zullen nemen. Het is helaas niet mogelijk om het contract eerder in te laten gaan dan 45 dagen in de toekomst.
Bij easyEnergy melden we bij de keuze voor 'Overig' alleen je nieuwe adres aan. Vergeet niet zelf je contract op je oude adres op te zeggen.
Vul de datum in waarop je de sleutel van jouw nieuwe woning krijgt of hebt gekregen. Ligt deze datum in het verleden? In dat geval houdt easyEnergy de eerstvolgende werkdag aan als ingangsdatum.
Je geeft aan jouw netbeheerder toestemming om voor de inkoop van jouw energie door je leverancier je meterstanden per kwartier dagelijks op te halen om je verbruik te berekenen. Dit verbruik wordt geanonimiseerd verstrekt aan de programmaverantwoordelijke van jouw leverancier. Jouw individuele meterstanden per kwartier en bijbehorende verbruik worden maximaal twee maanden bewaard.
Ook geef je toestemming aan jouw netbeheerder om je kwartierverbruiken en meterstanden per de eerste van de maand geanonimiseerd te verwerken in een maandrapportage en om deze maandrapportage te verstrekken aan alle marktpartijen. Jouw meterstanden per de eerste van de maand worden voor maximaal vijf jaar opgeslagen in een register en gebruikt voor herberekening van jouw standaard jaarverbruik.
Onze berekening is gebaseerd op de contracten voor onbepaalde tijd en met variabele tarieven van de 3 grootste energieleveranciers. Afhankelijk van de tussentijdse wijziging van het variabele leveringstarief bij deze leveranciers, kan de berekende besparing hoger of lager uitvallen. Variabele tarieven veranderen doorgaans 2x per jaar: op 1 januari en 1 juli.
Wat jij aan ons betaalt is afhankelijk van je daadwerkelijke verbruik en de actuele beursprijs per kWh. Die prijs kan namelijk hoger of lager zijn zodat ook jouw daadwerkelijke maandkosten hoger of lager zijn dan dat je hier ziet. Wat je hier dus ziet aan kosten is een schatting gebaseerd op jouw verbruik en de verwachte beursprijs (EPEX). De algemene beursverwachting en historische praktijk is dat de EPEX-prijzen gemiddeld over een periode van enkele jaren 5% tot 15% lager uitkomen dan vaste ENDEX-termijnprijzen over eenzelfde periode. Bij de berekening is al rekening gehouden met de prijsverschillen tussen de zomer en de winterperiode. Dit is geen garantie dat je prijs niet gedurende een bepaalde periode iets hoger kan uitkomen dan de prijs van sommige vaste termijncontracten. Wij hebben gerekend met een gemiddeld verwachte inkoopprijs van 10,527 cent/kWh incl. BTW. Hierboven op komen de overheidsheffingen (13,165 cent/kWh Energiebelasting incl. 21% BTW), de opslag (2,178 cent/kWh incl. 21% BTW) en het tarief voor de vergroening van de stroom (GvO, 0,507 cent/kWh). Het totale verwachte tarief is dus 26,38 cent/kWh incl. BTW*. Je kunt onze verwachte variabele leveringskosten voor stroom ook in deze tabel terugvinden.
*Als er sprake is van teruglevering (nu of in de toekomst) dan geldt een terugleveropslag van 1,21 ct/kWh incl. BTW. Deze terugleveropslag geldt voor het gesaldeerd volume per maand (verschil tussen levering en teruglevering).
Bij ons krijg je voor 5 euro per maand (inclusief 21% BTW) groene stroom voor de beursprijs. De vaste leveringskosten worden in Nederland berekend op basis van een dagtarief. Uitgaande van onze 5 euro per maand is dat ongeveer 16,4 cent per dag. Dit houdt in dat de maand februari met haar 28 dagen iets lager uitvalt en een maand met 31 dagen iets hoger.
Hoe minder energie je verbruikt, hoe beter. Ok, dat is logisch. Maar je hebt wel een bepaalde hoeveelheid nodig. Daarom heeft de overheid een bedrag vast gesteld dat wordt afgetrokken van de energieheffing. Als je woont of werkt op dit adres, ontvang je het belastingvoordeel van € 631,39 op deze energieheffing. Wij verrekenen dit belastingvoordeel maandelijks met je voorschotbedrag.
Elke regio in Nederland heeft een netbeheerder die de aansluitingen registreert en verantwoordelijk is voor de aanleg van de netten en het transport van stroom of gas. Hier komen uiteraard kosten bij kijken, waar je niet omheen kunt.
Wat jij aan ons betaalt is afhankelijk van je daadwerkelijke verbruik en de actuele beursprijs per m3. Die prijs kan namelijk hoger of lager zijn zodat ook jouw daadwerkelijke maandkosten hoger of lager zijn dan dat je hier ziet. Wat je hier dus ziet aan kosten is een schatting gebaseerd op jouw verbruik en de verwachte beursprijs. Bij de berekening is al rekening gehouden met de prijsverschillen tussen de zomer en de winterperiode. Dit is geen garantie dat je prijs niet gedurende een bepaalde periode iets hoger kan uitkomen dan de prijs van sommige vaste termijncontracten. Wij hebben gerekend met een gemiddeld verwachte inkoopprijs van 48,158 cent/m3 incl. 21% BTW met daarnaast een opslag van 12,705 cent/m3 incl. 21% BTW en transportkosten incl. BTW. Hierboven op komen de overheidsheffingen (70,544 cent/m3 Energiebelasting incl. 21% BTW). Voor alle regio's zijn de verwachte tarieven incl. overheidsheffingen, transportkosten en BTW dan 133,31 cent/m3. Je kunt onze verwachte variabele leveringskosten voor gas ook in deze tabel terugvinden.
Bij ons krijg je voor 5 euro per maand (inclusief 21% BTW) gas voor de beursprijs. De vaste leveringskosten worden in Nederland berekend op basis van een dagtarief. Uitgaande van onze 5 euro per maand is dat ongeveer 16,4 cent per dag. Dit houdt in dat de maand februari met haar 28 dagen iets lager uitvalt en een maand met 31 dagen iets hoger.
Netbeheerkosten, ook wel aansluit- en transportkosten genoemd, zijn de kosten van de netbeheerder die via je energierekening in rekening worden gebracht.